La web de l'Associació Joan Carles i Amat fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
Publicada el 28.03.2022
S’inicien les activitats de l’Any Joan Carles i Amat
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura, ha decidit reconèixer la figura de Joan Carles i Amat aprovant oficialment la commemoració del 450è aniversari del seu naixement.
Aquest reconeixement representa el rescabalament d’un deute que el país havia contret amb un dels seus prohoms –metge, escriptor i músic diletant- a qui ha tingut oblidat durant segles, entre els mèrits del qual hi trobem l’autoria del primer tractat de guitarra d’Europa. I això sense oblidar la seva faceta com a home de la política local.

Amb l’epicentre a Monistrol de Montserrat, la vila nadiua d’aquest «home del Renaixement» que és, per dret propi, també un català universal, la commemoració de l’Any Joan Carles i Amat, impulsada sota les sigles ‘JCA450’ per l’Associació Joan Carles i Amat i auspiciada per molt diverses institucions, s'estén per tot el territori de Catalunya i us convida a ser-ne partícips.

L’Acte Central de la commemoració serà el Concert Homenatge protagonitzat per Hopkinson Smith a l'Església de Sant Pere de Monistrol el 24 de setembre, en el qual l’actriu Sílvia Bel participarà com a lectora dels cèlebres Aforismes del monistrolenc.
La roda de premsa de l'Any Joan Carles i Amat tindrà lloc el dijous 31 de març a les 11 hores a la Sala de Premsa del Palau Marc (La Rambla, 8 de Barcelona), seu del Departament de Cultura. Intervindran a l’acte Francesc Serra, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya Central, i Joan Puigdellívol, comissari de l'Any Joan Carles i Amat.


Programa de mà (en format pdf)