La web de l'Associació Joan Carles i Amat fa servir galetes pròpies i de tercers per oferir-te una navegació d'acord als teus hàbits i preferències. Més informació.
Publicada el 17.06.2024
Preparant el Festival Joan Carles i Amat (5-11 d'octubre 2024)
Després de la commemoració del 450è aniversari de Joan Carles i Amat al llarg de 2022 i 2023, ja es comença a albirar el gran objectiu que hi ha a l'horitzó a Monistrol de Montserrat: el Festival Internacional de Guitarra a nom del personatge, que es preveu d'expansió pel territori. Mentre no arribi, però, la gran fita, el Festival Joan Carles i Amat, d'una dimensió més local, vindrà a ser com una avançada, un embrió, del futur esdeveniment.

Amb un perfecte equilibri entre els concerts i l'activitat formativa, aquesta primera edició del Festival preveu cinc concerts i la segona edició de l'Acadèmia Internacional, de nou amb Hopkinson Smith impartint les classes magistrals d'instruments històrics de corda polsada i amb els cursos de guitarra clàssica d'Àlex Garrobé (Escola Superior de Música de Catalunya) i Anders Clemens Øien (Conservatorio Superior de Música de Aragón), que enguany substitueix a Guillem Pérez-Quer.

La gran novetat és la inclusió d'un curs de cant històric impartit per Sophie Klussmann (Universität aus Künste Berlin), de forma coordinada amb el curs de Hopkinson Smith. Igual que l'any passat, ambdós artistes protagonitzaran el Concert Inaugural del Festival, que tindrà lloc el diumenge 6 d'octubre a la tarda.

Tota la informació del Festival: https://associaciojca.org/festival

Altres enllaços d'interès:
Teaser Acadèmia Internacional 2023: https://www.youtube.com/watch?v=xd16MMqP5VA
Vídeo resum masterclasses de Hopkinson Smith 2023: https://www.youtube.com/watch?v=jIUo3VRIwh4